MENU

Stilte In Jezelf Retraite

Stilte In Jezelf Retraite

Vraag je je wel eens af waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt of waarom je bepaalde situaties niet anders hebt aangepakt? Wanneer heb jij voor het laatst keuzes gemaakt op basis van wat jij wilt, in plaats van aan verwachtingen te voldoen? De Stilte in Jezelf Retraite is een unieke kans om de verbinding met jezelf te verdiepen en je grenzen te verleggen in de adembenemende natuur van Noorwegen.

Tijdens de Retraite kun je ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je onderdompelen in een omgeving die rust en ruimte ademt. Hier krijg je de kans om tot jezelf te komen, innerlijke groei te ervaren en te ontdekken wie je echt bent en wie je wilt zijn.

Of je nu op zoek bent naar avontuur of simpelweg naar een plek om te reflecteren op je doelen, de retraite biedt de ruimte en de begeleiding die je nodig hebt om jouw persoonlijke reis voort te zetten. We kijken naar binnen om te ontdekken wat er in jou speelt, bijvoorbeeld wat jouw groei en ontwikkeling beperkt. De Stilte In Jezelf Retraite biedt een balans tussen innerlijke reflectie en avontuurlijke buitenactiviteiten, gericht op persoonlijke groei en bewustwording. 

Ga mee op dit fantastische avontuur en leer in één week je ware “ik” kennen.

Data

15 tot en met 20 september 2024

Dit staat je te wachten

 • Groep van maximaal 10 deelnemers. 
 • 1 nacht in Bergen
 • 4 overnachtingen in een Noorse berghut in het Sognefjord. 
 • Flexibel programma.
 • Oefeningen rondom het thema landen in jezelf om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Oefeningen rondom het thema warmte en kou om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. 
 • Een uitdagende wandeling om dichter bij jezelf te komen. 
 • Een Grensverleggende outdoor experience. 
 • Bovenal een week vol zelfontwikkeling die je niet snel vergeet. 

Investering

Prijs: € 2250,-

Kom je op eigen gelegenheid naar het startpunt van de Berghut (op 16 sept.) dan krijg je  €400,- korting.

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze retraite is ideaal voor mensen die:

 • Bezig zijn met zelfontwikkeling en het beste uit zichzelf willen halen. 
 • Willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en behoefte hebben aan een rustgevende omgeving.
 • Zich willen onderdompelen in de adembenemende natuur van Noorwegen voor een diepere verbinding met zichzelf.
 • Op zoek zijn naar innerlijke groei en willen ontdekken wie ze echt zijn en wie ze willen worden.
 • Zin hebben in avontuur, maar ook behoefte hebben aan reflectie en het ordenen van hun gedachten.
 • Willen werken aan persoonlijke groei en bewustwording door een balans te vinden tussen innerlijke reflectie en avontuurlijke buitenactiviteiten.

De retraite omvat fysieke activiteiten zoals wandelen en buitenactiviteiten en is daarom niet geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Stap 1: Inschrijven

Schrijf jezelf in voor de Stilte In Jezelf Retraite. Liever eerst meer info? Plan dan eerst een kennismaking.

Stap 2: Intake

Je ontvangt de belangrijkste informatie voor de retraite inclusief een digitaal intake formulier waarin je jouw leerdoelen kunt aangeven.

Stap 3: Voorbereiding

Het is bijna zover, het is tijd om je tas in te pakken. Je ontvangt een mail met alle laatste informatie zodat je weet wat je mee moet nemen en wat je kunt verwachten.

Stap 4: de Retraite

Het is tijd voor de Retraite die volledig in het teken staat van zelfontwikkeling! Je reist zelf af naar Noorwegen.

Stap 5: Nagenieten

Thuis mag je nagenieten van deze mooie reis. Reflecteer wat je geleerd hebt en waar je nog aan zou willen werken. Je ontvangt tips om hier actief mee aan de slag te gaan.

Tijd voor groei

Het is nu tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Zet stappen richting de doelen die jij jezelf hebt gesteld. Het is altijd mogelijk om extra ondersteuning te krijgen.

Liever eerst kennismaken?

Ben je geïnteresseerd in de Retraite, maar wil je liever eerst wat meer informatie voordat je jezelf inschrijft? Plan dan een kennismakingsgesprek om te kijken of de Retraite bij je past.

Dit brengt deze reis je

Soms is het nodig om even los te komen van je dagelijkse leven om te zien wat je écht nodig hebt en om verandering te weeg te brengen. Deze reis legt de basis voor verandering. 

 • Heldere doelen: Reflecteren in de natuur helpt je je levenspad en doelen duidelijker te zien.
 • Versterkt zelfbewustzijn: De natuur helpt je jezelf beter te begrijpen en bewuster te worden van je gedachten, gevoelens en gedrag.
 • Loslaten van beperkingen: Een retraite helpt je oude overtuigingen los te laten en ruimte te maken voor nieuwe, positieve gedachten.
 • Verbinding met jezelf: Zonder afleidingen kom je dieper in contact met je innerlijke zelf en ware gevoelens.
 • Vertrouwen in je intuïtie: De natuurlijke setting helpt je om je innerlijke stem te horen en te vertrouwen op je intuïtie bij het nemen van beslissingen.
 • Besluitvaardigheid: Ontwikkel daadkracht om keuzes te maken die bij je passen.
 • Balans tussen lichaam en geest: De combinatie van fysieke activiteiten zoals wandelen en mentale oefeningen zoals meditatie helpt je om een harmonieuze balans tussen lichaam en geest te vinden.
Retraite in Noorwegen

Algemene info

 • Eten en drinken wordt verzorgd. Hierin zit: ontbijt, lunch, diner en fruit of een snack in de middag. Qua drinken is er koffie, thee en water beschikbaar. Het menu is vegetarisch. 
 • Overnachting gedurende de hele reis in een authentieke Noorse berghut. Je slaapt in een gedeelde kamer waar beddengoed voorzien is. 
 • Een uitdagende wandeltocht. 
 • Diverse oefeningen gericht op persoonlijke ontwikkeling. 
 • Een grensverleggende outdoor experience. 
 • Persoonlijke pick up op het vliegveld. 

Het vervoer in Noorwegen is allemaal geregeld en inclusief in de reis. De transfer van en naar het vliegveld van Bergen is geregeld en het vervoer naar de Berghut is inclusief. Ik kom je persoonlijk op het vliegveld ophalen. 

Het enige wat je zelf hoeft te regelen is de reis naar Noorwegen. Kom je met het vliegtuig? Vlieg dan naar Bergen.
Kom je met de auto? We verwachten je op dag 2 (16 september) om 14.00 uur bij het startpunt in Utladalen vanwaar we gezamenlijk naar de Berghut gaan. Kies je voor de optie om met de auto te gaan dan krijg je € 400,- korting. 

 • De heen en terugreis naar Noorwegen regel je zelf. De beste opties zijn met het vliegtuig of eventueel met de auto. 
         – Kom je met het vliegtuig? Vlieg dan naar Bergen.
         – Kom je met de auto? We verwachten je op dag 2 (16 september) om 14.00 uur bij het startpunt in Utladalen vanwaar we                      gezamenlijk naar de Berghut gaan. Kies je voor de optie om met de auto te gaan dan krijg je € 400,- korting. 
 • Neem een rugzak i.p.v. een koffer mee en zorg voor een kleinere rugzak voor de wandeltocht.  

Je zorgt zelf uiteraard voor de juiste kleding en toiletspullen. Noren zeggen: “slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Het weer kan alle kanten op: zon, regen, mist, wind en sneeuw. Neem voor ieder weertype kleding mee en werk met laagjes. 

We overnachten in een authentieke Noorse Berghut, gelegen op 400 meter hoogte met prachtig uitzicht op de omgeving! De voorzieningen zijn eenvoudig, maar de rustieke charme en de serene omgeving maken het een ideale plek voor persoonlijke groei. Je deelt een kamer met andere deelnemers, wat bijdraagt aan het gevoel van gemeenschap en verbinding. Bedlinnen is inclusief! 

Onze retraite is ontworpen met een focus op actieve deelname en omvat verschillende fysieke activiteiten zoals wandelen en buitenactiviteiten. Hierdoor is deze retraite helaas niet geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen. We willen ervoor zorgen dat alle deelnemers kunnen genieten van de volledige ervaring en het programma zonder belemmeringen. Mocht je vragen hebben over de fysieke vereisten, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Boeken

Ben jij toe aan verandering en zie je jezelf wel zitten in de Noorse bergen? Schrijf je dan in voor het Stilte In Jezelf Retraite via onderstaand formulier en voer daarna de betaling uit om je inschrijving af te ronden. 

Vol = Vol 
De retraite raakt snel vol en er zullen geen extra plekken beschikbaar komen. Reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Volledige naam
E-mail
Telefoon